Inspiratiecollege Jong beginnen: aanbod voor 0 tot 2,5 jaar

Alle ve-geïndiceerde kinderen vanaf 2,5 jarige leeftijd moeten een ve-aanbod krijgen, vanwege het bekende gegeven dat jong beginnen loont. Onderzoek wijst echter uit dat juist de eerste duizend dagen van een kind cruciaal zijn voor de verdere ontwikkeling gedurende het leven. Door zo vroeg mogelijk ontwikkelingsstimulering op te pakken en ondersteuning te bieden bij beginnende achterstanden, kan worden voorkomen dat op latere leeftijd zwaardere begeleiding nodig is. Niet verplicht maar wel relevant is aandacht voor de 0-2,5 jarigen vanuit het onderwijsachterstandenbeleid. In dit inspiratiecollege staan we stil bij waarom, wat en hoe!

De online bijeenkomst vindt plaats op maandag 6 februari van 15.00 tot 16.30 uur. Na een korte inleiding staat eerst een minicollege van taaldeskundige Kees Broekhof op het programma. Voor Vinci toponderwijs stelde hij onlangs een literatuurstudie samen over taal- en cognitieve stimulering van 0-2,5 jarigen. Vervolgens zoomen we in op een mooi praktijkvoorbeeld. Organisatie ZorgDat zet zich in Harderwijk al meer dan 20 jaar in voor de allerjongste kinderen en hun ouders met het programma SamenSpel. Els ter Steege van ZorgDat gaat ons hier alles over vertellen. In het programma zal daarnaast voldoende ruimte zijn voor het stellen van vragen.

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor OAB-beleidsambtenaren van gemeenten en pedagogisch beleidsmedewerkers/managers/besturen van ve-aanbieders en jeugdgezondheidszorg.

Aanmelden

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via onderstaande knop. Daar kunt u ook uw vraag of wens voor de bijeenkomst met de organisatoren delen.

Meld je hier aan

Heeft u een vraag over de bijeenkomst? Daarmee kunt u terecht bij Iris Wierdsma (i.wierdsma@sardes.nl) of Anne Ketelaar (aketelaar@oberon.eu).