Informatiebijeenkomst VVE voor peuters in de asielopvang

Steeds meer gemeenten hebben te maken met asielopvang. In de asielopvang bevinden zich mogelijk ook gezinnen met kinderen in de peuterleeftijd. Wat kan een gemeenten deze kinderen bieden? Hierover organiseert het ondersteuningstraject GOAB een online informatiebijeenkomst op 29 februari 2024.  

We weten uit tal van onderzoeken dat een zo vroeg mogelijk ontwikkelingsgericht aanbod bevorderlijk is voor de verdere schoolloopbaan en de druk op het onderwijs vermindert. Alle reden dus om de mogelijkheden te verkennen om in de gemeente een vve-aanbod te organiseren voor peuters die in de asielopvang verblijven.

Voor wie

We richten ons in deze bijeenkomst op beleidsambtenaren van de gemeenten en hun kinderopvangpartners vve die nog weinig of geen ervaring hebben met dit onderwerp.

De opbrengsten van deelname zijn:

  • je krijgt informatie over wat belangrijk is bij het opzetten van een vve-aanbod voor peuters die in de asielopvang verblijven;
  • je krijgt zicht op de belangrijkste informatiebronnen die beschikbaar zijn;
  • en je krijgt de kans om aanvullende vragen te stellen.

Dit kun je verwachten

Naast een presentatie over financiële en organisatorische zaken is er een presentatie uit de praktijk van een kinderopvangorganisatie die ve verzorgt in ter Apel.

Verslag, geen opname

De bijeenkomst wordt niet opgenomen, maar na afloopt komt er een uitgebreid verslag op de website.

Aanmelden

De bijeenkomst is online op 29 februari 2024 van 10.00 tot 11.00. Vragen kun je bij aanmelding doorgeven. We gaan zoveel mogelijk op de vooraf gestelde vragen in. Na aanmelding ontvang je een link voor de digitale bijeenkomst.

Meld je aan via deze link