Actueel

Ondersteuning kleinere gemeenten bij NP Onderwijs16 december 2021

De uitvoering van het NP Onderwijs in gemeenten is gebaat bij een sterke samenwerking met lokale partijen. Het ministerie van OCW heeft een consortium van Sardes, Oberon, CED-Groep, DSP-Groep en CAOP gevraagd om specifiek kleinere gemeenten hierin te begeleiden, die behoefte hebben aan ondersteuning bij de uitvoering van het NP Onderwijs. Een team van experts staat klaar om een selectie van gemeenten kosteloos te ondersteunen bij het maken, verder uitwerken, uitvoeren of evalueren van plannen. De ondersteuning is op maat, dat wil zeggen dat deze zowel qua inhoud, vorm als intensiteit aansluit bij de vraag van de gemeente.

 

Voor wie?

De volgende gemeenten komen in aanmerking:

  • Kleinere gemeenten, tot ongeveer 40.000 inwoners. 
  • Met een bovengemiddeld percentage doelgroepkinderen (bijvoorbeeld te zien in de CBS-indicator) of met een bovengemiddelde corona-problematiek.
  • Die ondersteuning zoeken bij de uitvoering van het Nationaal Programma Onderwijs, omdat de implementatie meer vraagt dan uw gemeente op dit moment aan organisatiekracht heeft.
  • Met nadruk op, maar niet beperkt tot, vragen rond de samenwerking tussen gemeente, kinderopvang, onderwijs en andere maatschappelijke partners.

 

Aanmelden

Meer weten of aanmelden voor deze ondersteuning? Dat kan hier.

Deel deze pagina: