Actueel

Nieuwe GOAB ondersteuningstraject door Oberon, Sardes en CED-Groep28 mei 2021

Het GOAB ondersteuningstraject liep af op 18 mei 2021. Na een Europese aanbesteding hebben Oberon, Sardes en CED-Groep de opdracht gewonnen om de komende minimaal twee jaar deze ondersteuning te blijven aanbieden. Hierna kan het Ministerie per jaar kijken of er nog een jaar verlenging gewenst is, tot maximaal 5x. Het ondersteuningstraject loopt dus minimaal tot en met mei 2023. 

De komende zomermaanden gaan we hard werken om het nieuwe ondersteuningstraject vorm te geven. We vernieuwen daar waar dat van meerwaarde is en we behouden ook een aantal vaste elementen van het ondersteuningstraject waar we afgelopen jaren veel bijval in hebben gekregen. Wat in ieder geval blijft, zijn de eigen kenniskringen voor gemeenten, jullie vaste kenniskringleiders en dus ook de mogelijkheid om vragen aan ons te stellen.

Waar we wel een andere koers op inzetten is dat we het ondersteuningstraject voor gemeenten en voor VE-aanbieders meer gaan integreren. Wij zullen met regelmaat samen met de brancheorganisaties kinderopvang gezamenlijke bijeenkomsten organiseren. Ook de website www.goab.eu gaat hierdoor op de schop: deze krijgt de komende maanden een nieuwe structuur waarbij onder andere informatie is voor VE-aanbieders. Verder denken wij na welke producten, specifieke bijeenkomsten en nieuwe ondersteuningsvormen we het komende jaar gaan aanbieden. Tegelijkertijd heeft het Ministerie ons gevraagd of we de GOAB-ondersteuningsstructuur het komende half jaar kunnen benutten om ondersteuning te bieden aan gemeenten rondom NP Onderwijs. 

 

Recent verschenen publicaties vanuit GOAB ondersteuningstraject

Bij de afronding van het voorgaande GOAB-ondersteuningstraject zijn de laatste twee maanden verschillende publicaties verschenen. We zetten zij hier overzichtelijk op een rij met een korte toelichting:

 

Deel deze pagina: