Webinar 'Starten met voorschoolse educatie': meld je aan!

Ben je een kinderopvangorganisatie en overweeg je te starten met voorschoolse educatie? Op 22 september 2022 vindt een webinar plaats over wat daar allemaal bij komt kijken: van vragen over wat VE is en voor wie het bedoeld is tot de eisen aan pedagogisch medewerkers en de inrichting van de VE-groep.

De voorschoolse educatie (VE) werd aanvankelijk vooral aangeboden door peuterspeelzaalorganisaties. Sinds de invoering van de Wet Harmonisatie neemt het aantal kinderdagverblijven met een VE-aanbod toe. Veel gemeenten stimuleren dit, om zoveel mogelijk doelgroeppeuters te kunnen bereiken. Kinderopvangorganisaties die willen starten met VE kunnen gebruik maken van de helpdesk van het Ondersteuningstraject VE.

Op 22 september organiseren Ernst Radius en Carla Bienemann een online bijeenkomst voor bestaande kinderopvangorganisaties die met VE (willen) gaan starten. De focus ligt op de doelstellingen van VE en op de realisatie van een kwaliteitsvol VE-aanbod. Er zal volop ruimte zijn voor vragen, gesprek en onderlinge uitwisseling. Deelname aan het webinar is gratis. 

Voor wie? De bijeenkomst is bedoeld voor management/staf van bestaande kinderopvangorganisaties die overwegen of besloten hebben met VE te starten. 

Wanneer? Donderdag 22 september van 15:30-16:30 via Microsoft Teams

Aanmelden: kan via secretariaat@sociaalwerk.nl (let op: vol=vol, er is ruimte voor 15 deelnemers)

 

Hier vind je de officiële uitnodiging en meer informatie. 

Delen