Webinar Nieuwkomers: meld je nu aan!

Als vervolg op de drukbezochte webinar van oktober 2020, organiseren we in maart 2022 opnieuw een webinar over nieuwkomersonderwijs in voorschool/ PO en de rol van gemeenten en kinderopvang daarbij. Het wordt een interactieve bijeenkomst waarbij de nadruk ligt op de rol die gemeenten kunnen pakken bij een goede ontvangst en begeleiding van nieuwkomerskinderen op de (voor)scholen en de rol en de mogelijkheden van de kinderopvang. Nieuwe ontwikkelingen als NPO en gemeentelijke taken bij de inburgering, informatie van voorbeeldgemeentes en uitwisseling krijgen in het webinar een plek. Dit webinar wordt voorbereid met de branches Kinderopvang en er wordt afgestemd met LOWAN over de inhoud. 

Doel? Het doel van het webinar is kennisoverdracht en kennisdeling over de mogelijkheden rondom onderwijs voor nieuwkomerskinderen in de voorschool en PO.

Doelgroep? Het webinar staat open voor alle GOAB-partners: gemeenten, VE-aanbieders en primair onderwijs.

Wanneer? Op 17 maart is het webinar live te volgen van 10.00 uur tot 11.00 uur.

Inhoud Webinar

Voorafgaand aan het webinar vragen wij de deelnemers welke vraagstukken zij willen bespreken, om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de dagelijkse praktijk van de gemeenten. Wij verzamelen de meest actuele informatie en voorbeelden. Er is ook ruimte voor interactie en kennisdeling. Begeleiders bij het webinar zijn Anja de Rooij van de CED-Groep en Paulien Muller van Sardes. Zij zullen ook de actuele stand van zaken presenteren op het gebied van nieuwkomersonderwijs en gemeentelijk beleid. Aanvullend zal een ervaren gemeente de eigen aanpak rond nieuwkomersonderwijs delen. 

Aanmelden

Aanmelden voor het live bijwonen van dit webinar kan via onderstaande button. Rond 10 maart ontvang je een link waar de webinar op 17 maart te volgen is.

Aanmelden voor het webinar

Delen