Webinar: Nieuwkomersonderwijs in de voorschool en het primair onderwijs

Op 17 maart 2022 heeft het GOAB consortium een webinar georganiseerd over nieuwkomersonderwijs in de voorschool en het primair onderwijs en de rol van gemeenten en kinderopvang hierbij. Het was een interactieve bijeenkomst waarbij de nadruk lag op wat gemeenten en opvangaanbieders kunnen doen om nieuwkomerskinderen goed te ontvangen en begeleiden.

In het webinar was er plek voor nieuwe ontwikkelingen zoals het NP Onderwijs en gemeentelijke taken bij de inburgering, informatie van voorbeeldgemeentes en uitwisseling. Ook werd er tijdens dit webinar aandacht besteed aan de komst van Oekraïense leerlingen binnen het Nederlandse onderwijs. De gesprekken werden aangevuld met nuttige informatiebronnen omtrent nieuwkomers die beleidsmakers of aanbieders kunnen raadplegen.

Tijdens dit webinar kwamen de volgende sprekers aan het woord:

  • Boudien Bakker over het organiseren van nieuwkomersonderwijs in de regio. Boudien gaf hierbij een voorbeeld over het nieuwkomersonderwijs in de regio Bergen op Zoom.
  • Paulien Muller over de belangrijke rol van de kinderopvang bij de opvang en integratie van nieuwkomerskinderen 0-4 en hun ouders.
  • Maaike van der Gaag vertelt over haar ervaringen als directeur bij de kindercampus Mondriaan. Op deze school wordt ook onderwijs gegeven aan nieuwkomers.
  • Tevens werd aandacht besteed aan vragen rondom de actuele situatie rondom Oekra├»ense vluchtelingen in het Nederlandse onderwijs


Delen