Podcastserie: Ieder Talent Telt

Kansenongelijkheid: wat houdt dat begrip nou eigenlijk in? Het kent vele gezichten en omvat een breed scala aan aspecten. Allard Amelink maakte voor de Gelijke Kansen Alliantie de podcast ‘Ieder Talent Telt’ waarin hij kansengelijkheid tot op de bodem uitzoekt. Waar, waarom en hoe ontstaat het? En, nog belangrijker: wat kunnen we er aan doen?

In vijf afleveringen komen de verschillende facetten van kansengelijkheid naar voren. In een ruim half uur wordt met allerlei betrokkenen gesproken over wat kansengelijkheid inhoudt en betekent, maar vooral wordt ingegaan op de vraag wat we aan ongelijkheid kunnen doen. Alle verschillende levensdomeinen komen aan bod: het individu, het onderwijs, de thuissituatie en familie, de wijk en de samenleving als geheel. Bij elke podcast sluiten verschillende experts, bestuurders, schoolleiders en andere betrokkenen aan om hun expertise en ervaringen te delen. 

De podcastserie is gemaakt in opdracht van de Gelijke Kansen Alliantie. De podcasts zijn te beluisteren op Spotify of Apple Podcasts en ook de transcripten zijn te vinden op de webpagina. 


Downloads


Delen