Actueel

10,7 miljoen voor vervolgsubsidie 'inhaal- en ondersteuning voorschoolse educatie'23 maart 2021

Minister Slob heeft opnieuw subsidie beschikbaar gesteld voor een vakantie-aanbod aan peuters met een VE-indicatie. Er is hiervoor  € 10,7 miljoen beschikbaar. VE-aanbieders kunnen subsidie aanvragen voor het organiseren van inhaal- en ondersteuningsprogramma's in de zomer- herfst- en kerstvakantie in 2021. Op korte termijn wordt de regeling gepubliceerd en gaat het aanvraagloket open.

Op 19 maart 2021 stuurde demissionair minister Arie Slob de kamerbrief over de toegekende vervolgsubsidie 'inhaal- en ondersteuningsprogramma's voorschoolse educatie' naar de Tweede Kamer.

Half december werd bekend dat opnieuw een lockdown van kracht werd, die onder andere een sluiting van de reguliere kinderopvang betekende. Deze tweede sluitingsperiode was voor de kinderdagopvang van kracht tot 8 februari. Daarnaast zijn er andere redenen waarom peuters voorschoolse educatie missen vanwege de uitbraak van COVID-19, bijvoorbeeld als zij in quarantaine of thuisisolatie zijn.

Demissionair minister Slob laat momenteel de opbrengsten van de inhaal-en ondersteuningsprogramma’s monitoren door onderzoekers van de VU, onder regie van het NRO. De resultaten van dit onderzoek worden rond de zomer verwacht. De onderzoekers zijn verzocht om ook de resultaten van deze 2e regeling voor ve te onderzoeken.

Bron: Sociaal Werk Nederland

Deel deze pagina: