Fieldlab - Samenwerken aan NPOnderwijs

In dit tweede fieldlab gaan we in op wat zijn we aan het doen (de plannen), maar hoe werken we samen?

Op uitnodiging

Het Fieldlab Samenwerken aan NPOnderwijs

 

Wanneer: 5 april 13.30 – 15.00 / 15.30 uur

Waar: online via Microsoft Teams

 

Gemeenten en samenwerkingspartners geven meer en meer invulling aan het NPOnderwijs: we zijn van de tekentafel overgegaan naar de daadwerkelijke uitvoering. We zien inmiddels goede voorbeelden waarbij vanuit gezamenlijke ambities een doordachte gemeentelijke aanpak invulling krijgt. In ons vorige fieldlab bleek dat gemeenten vooral aansluiting zoeken op bestaand beleid en netwerken. Terwijl een enkele gemeente het NPOnderwijs juist aangrijpt om te experimenteren, vernieuwen samen met de partners. Bijvoorbeeld door jeugd en jongeren actief te betrekken en een groots evenement op te zetten om samen beleid uit te denken. In dit tweede fieldlab gaan we niet zo zeer in op wat zijn we aan het doen (de plannen), maar hoe werken we samen? NP Onderwijs biedt mogelijkheden om de samenwerking tussen gemeente, onderwijs, opvang, JGZ, bibliotheken en andere partijen te verstevigen. Hoe zorg je voor zo’n duurzame samenwerking waarbij de gemeente intern tussen de afdelingen goed afstemt en extern de partijen aan elkaar verbind?

Wij verwachten een inspirerend gesprek te voeren met elkaar: waarin voorbeelden worden gedeeld, dillema’s besproken en nieuwe ideeën voor verbetering worden aangereikt. De uitkomsten delen we vervolgens met alle gemeenten en partners.

Gemeenten die aan het NPOnderwijs werken vanuit een stevige samenwerking – ben jij tevreden over de samenwerking? Wij komen graag met jou in contact! Mail ons via secretariaat@sardes.nl.(t.a.v. Heleen Versteegen en Anja de Rooij).