Praktijkvoorbeelden

Er zijn veel voorbeelden van goede, interessante praktijken als het gaat om het stimuleren van de resultaatafspraken. De komende tijd willen we met uw hulp deze rubriek gaan vullen. We zullen gemeenten zelf benaderen, maar nodigen u ook uit om uw verhaal, notitie, beelden met ons te delen. U kunt hier uw ervaringen delen.

Praktijkvoorbeeld: resultaatafspraken in de gemeente Hilversum
Sinds 1 augustus 2010 zijn gemeenten en schoolbesturen verplicht om met elkaar resultaatafspraken te maken over vroegschoolse educatie. De gemeente Hilversum heeft al enige tijd resultaatafspraken vroegschools . We spreken met Tanja van den Bergh, beleidsmedewerker samenleving en verantwoordelijk voor onder andere het VVE-beleid en wethouder Onderwijs Eric van der Want over hun succesvolle aanpak.
Lees interview

Praktijkvoorbeeld: resultaatafspraken in de gemeente Den Haag
In Den Haag ligt er sinds eind 2014 een duidelijk Convenant Resultaatafspraken, ondertekend door alle partijen en worden de resultaten van de monitor besproken. We bevragen Martijn Bruijstens, senior beleidsmedewerker VVE bij de gemeente Den Haag, over het tot stand komen van het Convenant.
Lees interview

Deel deze pagina: