Actueel

Themabijeenkomst VVE en ‘zorgpeuters’ 29 januari 2020

Wanneer : donderdag 9 april 2020 van 10.00 tot 12.00

Er zijn VVE-peuters die ook andere ondersteuningsvragen hebben, bijvoorbeeld vanuit een complexe gezinssituatie, bij gedragsvraagstukken of andere problematieken. Deze zogenoemde ‘zorgpeuters’ worden veelal geplaatst in een VVE-groep met of zonder aanvullende zorg. Er zijn in Nederland al diverse voorbeelden van ondersteuning voor de individuele peuter, de groep of de pedagogisch medewerker. Ook zijn er voorbeelden waar er door andere interventies oplossingen gezocht worden voor vraagstukken als: hoe werken opvang en toegang tot de jeugdhulp of -zorg samen, welke ondersteuning is er voor jonge kinderen en wat is nodig voor de pedagogisch medewerkers? 

Programma

Tijdens deze (kosteloze) themabijeenkomst georganiseerd vanuit het consortium GOAB geven wij een overzicht van landelijke trends en inzichten. Vervolgens presenteren drie gemeenten hun eigen inspirerende voorbeeld. Aansluitend is er gelegenheid om verder uit te wisselen over dit thema. 

Aanmelden

Deze editie is volgeboekt. Aanmelden voor de wachtlijst is wel mogelijk. Er wordt gekeken naar mogelijkheden voor een extra themabijeenkomst later in het jaar. Voor aanmelden voor de wachtlijst of vragen kun je terecht bij Anne Ketelaar (aketelaar@oberon.eu). 

Deel deze pagina: