Actueel

Hoe bestrijd je kansenongelijkheid in het onderwijs? EenVandaag24 oktober 2019

Uit nieuw onderzoek in opdracht van het ministerie van Onderwijs blijkt dat vorig schooljaar eenderde van de middelbare scholieren na de lestijd huiswerkbegeleiding, examentraining of bijles volgde. Die bijscholing kost vaak veel geld. Gezamenlijk gaven de ouders van middelbare scholieren in het schooljaar 2018/2019 zo'n 200 miljoen uit.

EenVandaag schrijft: "Minister Slob kan ouders niet verbieden om hun kinderen bij te spijkeren. Wel wil hij grenzen stellen aan de ruimte die commerciële partijen krijgen om bijles binnen de muren van een reguliere school te verzorgen. "Wij constateren dat ze binnen school ruimtes krijgen, om kinderen aanvullend onderwijs te geven, waar de school soms ook naar doorverwijst. Dan wordt het heel erg spannend. Want als dat betekent dat daardoor kinderen uitgesloten worden, en dat het ook een taak is die gewoon bij de school hoort, dan vind ik dat niet acceptabel. Ik ga hier met de schoolbesturen over spreken, en zal bezien of we hierover goede afspraken kunnen maken, of dat we wettelijk iets zullen moeten gaan regelen. We willen niet dat de kansenongelijkheid wordt bevorderd.""

 Een mogelijke oplossing is de huiswerkvrije school zoals De Haemstede-Barger in Heemstede. EenVandaag maakte over deze school een item: 

 

 Bekijk het artikel van EenVandaag. 

Deel deze pagina: