Actueel

Bijeenkomst opgroeien en sociaaleconomische ongelijkheid09 mei 2019

Donderdagmiddag 23 mei vindt de bijeenkomst opgroeien en sociaaleconomische ongelijkheid plaats. Wat betekent het voor kinderen om op te groeien in armoede? Welke aanpak werkt in de praktijk? En hoe geven gemeenten invulling aan hun armoedebeleid?

1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Uit onderzoek van De Kinderombudsman (2017) blijkt dat kinderen die opgroeien in armoede op alle vlakken in hun leven worden beperkt in hun ontwikkeling en dat het armoedebeleid onvoldoende aansluit bij wat deze kinderen echt nodig hebben. Armoede heeft dus meer impact dan het niet hebben van bepaalde spullen.

Op 23 mei wordt vanuit verschillende perspectieven (wetenschap, praktijk en beleid) bekeken wat het voor kinderen betekent om op te groeien in armoede en op welke wijze voorzieningen en beleid de omstandigheden kunnen verbeteren, waaronder deze kinderen opgroeien, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen en goede maatschappelijke vooruitzichten hebben.

De bijeenkomst vindt plaats in het kader van de lezingcyclus ‘Opvoeden en opgroeien tussen wetenschap en praktijk’, een initiatief van het Nederlands Jeugdinstituut, de Universiteit Utrecht, het Trimbos-instituut, het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, het Landelijk Kenniscentrum LVB, het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en de NVO. Voor meer informatie over het programma en aanmelden kunt u de website van het NJi bekijken.

Deel deze pagina: